Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi, geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.
Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa hazırlanan ve “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” kapsamında hizmete açılan Dijital Gençlik Merkezi ile, gençlerin dijitalleşme ve inovasyon aracılığıyla teknolojik ve ekonomik değişimlerde aktif rol almalarının sağlanması hedefleniyor.
Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Cem Aydın, projenin hayırlı olmasını dilerken, “İçimizi ısıtan, samimi ve genç dostu bir belediyecilik anlayışıyla bugün burada bir aradayız. Dijital Gençlik Merkezimizin açılışında bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Öncelikle, bu projede emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve tüm ekip arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum. Burada eğitim alacak genç arkadaşlarımız sadece kurslara ve eğitim programlarına katılmakla kalmayacak, geleceğe dair hayallerini hayata geçirme fırsatı da bulacaklar. Dijitalleşme, bildiğiniz üzere dünyanın en büyük kalkınma alanlarından biri. Günümüz dünyasında teknoloji devleri, yazılım şirketleri pek çok ülkenin bütçesinden bile daha fazla gelire sahip. İnanıyorum ki bu merkezde eğitim alacak gençlerimiz, kazandıkları yetkinliklerle hem Tekirdağ’ın hem de Türkiye’nin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklar. Bu kıymetli hizmeti hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum ve dijital çağın ruhuna uygun bir ifadeyle sözlerimi noktalamak istiyorum: Yeni yüzyılda dijital gençlerimiz, lagsız ve bugsız bir Türkiye’nin adımlarını atacak! Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun” dedi
CANDAN BAŞKAN: “TEKNOLOJİ TÜKETEN DEĞİL TEKNOLOJİ ÜRETEN GENÇLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer, Dijital Gençlik Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada; geleceğin mesleklerinin yapılandırılmasında dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, “Büyük ailem Tekirdağ’ım diyerek çıktığımız yolculukta ilk hayata geçirdiğimiz etkinliklerden biri TEkGençFest oldu. O zaman da demiştik ki artık Tekirdağ gençlerin şehri olacak. Burada yaşayan gençler, ‘Tekirdağ bana gelecek oldu’ diyecek. ‘İyi ki Tekirdağ’da yaşıyorum’ diyecekleri bir atmosfer oluşturmak için çalışmalara başladık. Bunun için kültür, sanat, spor, eğitim, istihdam, teknoloji alanlarında Tekirdağ’ı öncü bir şehir yapmak için var gücümüzle çalışmaya başladık. Bizler bugün de Tekirdağ’ımız için, geleceğimiz için, gençlerimiz için çok önemli bir adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için büyük bir vizyonla hayata geçireceğimiz Dijital Gençlik Merkezimizin açılışında sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.
“GENÇLERİMİZE ARZU ETTİKLERİ GELECEĞİ HAZIRLAMA HEDEFİNDEYİZ”
Her açılış, kestiğimiz her kurdele bizim için çok kıymetli ama bugünkü mutluluğumuz bir başka. Çünkü dijital çağın hızla ilerlediği, teknolojinin her alanda kendini hissettirdiği günümüz dünyasında gençlerimizi bu dönüşüme en iyi şekilde hazırlayabilmek için, bu sorumluluk bilinciyle, Avrupa Birliği finansmanı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirdiğimiz ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ projesi kapsamında hayata geçirdiğimiz Dijital Gençlik Merkezimizde, geleceğin gençlerine hem iş hayatında ihtiyaç duyacakları yetkinliği hem de istihdam sağlayarak onlara arzu ettiğimiz geleceği oluşturmanın heyecanı içindeyiz.
“ÜRETEN, YÖNLENDİREN VE GELİŞTİREN BİR GENÇLİK”
Gençlerimizin; Bilgi Teknolojileri, Dijital Tasarım, Dijital Pazarlama, E-ticaret, Veri Analizi, Yapay Zekâ ve Yazılım Uzmanlığı gibi alanlarda dijital yetkinliklerinin artırılmasını hedefleyen merkezimizi hizmete açıyoruz. Burada gençlerimiz sadece teknolojiye adapte olmayacak, aynı zamanda üreten, yönlendiren ve geliştiren bireyler olarak yetişecekler. Açılışını yaptığımız Dijital Gençlik Merkezi, gençlerimizin geleceği için bizi daha çok heyecanlandırıyor. Sadece bilişim alanında değil aynı zamanda mentörlük eğitimleriyle, staj ve istihdam fırsatlarıyla da gençlerimizi iş dünyasına hazırlayacak, onların girişimci ruhlarını destekleyeceğiz.
“TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK HER GENCİN GELECEĞE UMUTLA BAKABİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, bu projeden yararlanan her bir gencin geleceğe umutla bakmasını, teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil olması için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ Dijital Gençlik Merkezi, Tekirdağlı gençlerimize bu yolda ilham verecek bir teknoloji üssü olacak. Bundan sonra açacağımız yurtlarımız, spor salonlarımız, gençlik yaşam merkezlerimiz, gençlik akademilerimizle yaptığımız tüm hizmetlerin gençlerimize ilham vermesini, yeni kapılar açmasını, onların geleceğin mesleklerinde söz sahibi bireyler haline getirmesini diliyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm ekip arkadaşlarıma ama en önde Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na, Avrupa Birliği’ne, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programına, bütün çalışma arkadaşlarıma ve bugün burada heyecanımızı paylaşan, ortak olan çok değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Projenin Tekirdağ’ımız için, gençlerimiz için, geleceğimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Dijital Gençlik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer açılışın ardından beraberindeki heyet ile birlikte Dijital Gençlik Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu ve merkezin çalışma sistemi ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
PROJE İLE GENÇLERİN, GELECEĞİN MESLEKLERİNE HAZIRLANMALARI SAĞLANACAK
“Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” ile bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım odaklı düşünme gibi alanlarda gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu becerilerin, akıllı şehir çözümlerine katkı sağlamak ve teknoloji pazarına katma değerli ürünler üretmek için kullanılması hedefleniyor. Proje kapsamında, kurulan dijital merkez ile 20-29 yaş arasındaki gençlerin dijital becerilerinin geliştirilmesi ve bilgi teknolojileri, robotik, kodlama, e-dönüşüm, yapay zekâ ve dijital pazarlama gibi geleceğin mesleklerine hazırlanmaları sağlanacak.