Kardeş Belediyecilik Projesi ile belediyelerimiz ve ilçe belediyeleri arasında işbirliğini sağlayarak ve koordinasyonu güçlendirmek karşılıklı deneyim paylaşımı ile ortak projeler ve stratejik iş birliği alanlarını değerlendirmek amacıyla Pehlivanköy Belediye Başkanlığı tarafından kardeş belediye olmak üzere meclis kararı alınması talebinin İçişleri Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Atatürk (Gündoğdu) Mahallesi, 2623 ada 1 parsel numaralı taşınmazın kuzeyinde yer alan tapuda tescilsiz alana ilişkin sunulan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Atatürk (Gündoğdu) Mahallesi, 2623 ada 1 parsel numaralı taşınmazın kuzeyinde yer alan tapuda tescilsiz alana ilişkin sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Namık Kemal mahallesinde bulunan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi alanının yapı yaklaşma mesafelerine ilişkin sunulan ve Süleymanpaşa Belediye Meclisinin 04.11.2025 tarihli ve 323 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Hayrabolu ilçesi, İlyas Mahallesi Karaağaç Mevkii'nde yer alan, 1227, 1128, 1130, 1132 ve 1135 no.lu adaları ve civarını kapsayan yaklaşık 13 ha'lık alana ait kat artışı yapılmasına ve 1120 ada, 54 ve 55 No.lu parsellerde mevcut planda yer alan Otopark Alanının Park Alanına çevrilmesine yönelik hazırlanıp sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğine yönelik Hayrabolu Belediyesi 06.11.2025 tarihli ve E-39252 sayılı yazısıyla askı itirazında bulunmuş olup, konunun, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7(b) ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18(c) ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8(b) Maddeleri ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. maddesinin 5. fıkrası gereğince İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi, Bisanthe Antik Kenti I., II. ve III. Arkeolojik Sit Alanlarına Ait 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının Süleymanpaşa Belediye Meclisinin 07.10.2025 tarih ve 288 sayılı kararıyla kabul edildiği belirtilmekte olup söz konusu koruma amaçlı uygulama imar planının Tekirdağ Büyükşehir Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Önerler Mahallesi 453 Ada 6 Parsel ve tescil dışı alanın imar hattının düzenlenmesine ilişkin Çorlu Belediyesince hazırlanan ve Çorlu Belediye Meclisi'nin 05.11.2025 tarih ve 2025/225 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 2279 ada 1 Parsel, 233 Ada 7 Parsel ve tescilsiz alana ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı değişikliğine Çorlu Belediye Meclisi'nin 01.10.2025 tarih ve 2025/199 sayılı kararı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uygun görüş verildiği belirtilerek 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b ve 14 'üncü maddesinin son bendi uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahalleri, 2279 ada 1 Parsel, 233 Ada 7 Parsel ve tescilsiz alana ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı değişikliğine Çorlu Belediye Meclisi'nin 01.10.2025 tarih ve 2025/199 sayılı kararı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği için Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uygun görüş verilmesine ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin kabulüne karar verildiği belirtilerek 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b ve 14'üncü maddesinin son bendi uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Şarköy ilçesi, Tepeköy mahallesi mezarlığına komşu olan 151 ada 11 parsel mera vasıflı parselin, ekli krokide gösterilen 8.112,35 m2'lik kısmının mezarlık olarak kullanılması planlanmakta olup, söz konusu mera parselinin tahsis amacının değiştirilerek ''tarla'' vasfı ile Maliye Hazinesi adına tescil edilmesinin akabinde mezarlık olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına geri dönüşümsüz kamu yatırımı olarak tahsis edilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Kumbağ Mahallesi, Koza sokak No:2 adresinde bulunan 1 adet tiny housen işletim hakkının 07.12.2025 tarihinde sona ereceği belirtilerek, söz konusu 1 adet tiny housen 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 26'ncı maddesi kapsamında işletmeciliğinin 10 yıl süre ile bedelsiz olarak TEKTUR Tekirdağ Turizm AŞ'ye verilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol yapılması ve protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Marmaraereğlisi ilçesi, Sultanköy Mahallesi, 406 ada 8 ve 9 parseller ile 59 ada 35 parsele ilişkin hazırlanan ve Marmaraereğlisi Belediye Meclisinin 01.07.2025 tarihli ve 399 sayılı kararıyla uygun görülen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Muhittin Mahallesi, 2083 Ada 1 Parsele ilişkin Çorlu Belediyesince hazırlanan ve Çorlu Belediye Meclisi'nin 05.11.2025 tarih ve 2025/224 sayılı kararı ile uygun görüş verilen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Muhittin Mahallesi, 2083 Ada 1 Parsele ilişkin Çorlu Belediyesince hazırlanan ve Çorlu Belediye Meclisi'nin 05.11.2025 tarih ve 2025/224 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75'inci maddesinin (d) fıkrası gereğince? mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait olan, ilimiz Çorlu ilçesi, Nusratiye Mahallesi tapunun 2400 ada 2 no.lu parselde kayıtlı, 1.158,50 m2 yüzölçümlü, "arsa" vasıflı taşınmazın üzerine yapılacak ''Çocuk Etkinlik ve Etüt Merkezi Projesi''nin tamamlanmasına müteakip Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi şartı ve Çorlu Belediyesinin 05.11.2025 tarih ve 2025/216 sayılı Meclis Kararına istinaden proje ve yapım işlerinin iki yıl içerisinde tamamlanması şartı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devir alınması ve Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında bedelsiz devir protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Hayrabolu ilçesi Cumhuriyet Meydanı içerisindeki Uzunköprü Caddesi No:17/1-2-3 adresinde bulunan, 15,75m2 kapalı 130,00m2 açık alandan ibaret taşınmazın büfe ve çay bahçesi olarak kullanılmak üzere işletim hakkının verilmesi verilecekse işletim hakkı süresinin ve bedelinin de belirlenerek, TEKTUR Tekirdağ Turizm A.Ş. ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi için karar alınması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49'uncu maddesi kapsamında Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde 7'nci dereceli mimar kadrosunda tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdam edilen Gizem ERTAŞ ÇEBİ'nin hizmetine ihtiyaç duyulduğundan, 2026 yılında da kadro karşılığı tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdamına devam edilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Kapaklı İlçesi, Karaağaç Mahallesi, 189 ada 6 nolu parselde 'Depo' yapılmak istendiği belirtilerek, konunun 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı 2.74 Plan Hükmü kapsamında görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu ilçesi, Türkgücü ve Önerler Mahallelerinin Çorlu Belediye Başkanlığının 17.11.2025 tarih ve 41815815-754-E1444696 sayılı yazısı ile yeni koordinatlarla sunulan kırsal mahalle sınırlarının güncellenmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Plan Notunun, B bölümünün 3. bendine ilişkin sunulan plan değişikliği önerisi Kapaklı Belediye Meclisi'nin 07.11.2025 tarihli ve 98 sayılı kararı doğrultusunda adı geçen plan notlarının Kapaklı Belediye Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü' nün, 10.11.2025 tarihli ve E-101210 sayılı yazısı kısmında istenen düzenleme yapılması hususunun 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7(b) ve 14'üncü, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18(c) maddelerine istinaden onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Karaevli Mahallesi, 371 parsel sayılı taşınmaza ilişkin sunulan 1/25000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Marmaraereğlisi ilçesi, Sultanköy Mahallesi 1.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Palnı notları, Marmaraereğlisi ilçesi Sit Alanları Harici 1.Etap, 2.Etap, 3.Etap ve 4.Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı notları, Yeniçiftlik ve Çeşmeli Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı notlarına ilişkin sunulan ve 05.11.2024 tarih ve 226 sayılı Marmaraereğlisi Belediye Meclis Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notu değişikliği Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 09.04.2025 tarih 435 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylandığı, söz konusu plan notlarının 24.04.2025-23.05.2025 tarihleri arasında Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. Maddesi uyarınca 30 gün (1 ay) süreliğine askıya çıkarıldığı, askı süresinde onaylanan plan notlarına gelen 17 adet itirazın Marmaraereğlisi Belediye Meclisi'nin 04.11.2025 tarih 524-540 sayılı Kararlarıyla değerlendirildiği belirtilerek söz konusu kararların Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. Maddesi uyarınca itirazların Kurumumuzca değerlendirilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Saray İlçe Belediyesi 02.12.2025 tarih ve 151 sayılı Meclis Kararı ile Kurumsal, Fonksiyonel, Ekonomik ve Yatırım kodları belirtilen bütçe tertipleri arasında aktarım yapılması konusunda karar almış olup, Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesinde ''Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde? aktarmalarla ilgili meclis kararları bütçe ile ilgili meclis kararları gibi kesinleşir ve yürürlüğe girer.'' denildiğinden 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25'inci maddesi gereğince konunun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gündemine alınması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Saray Belediye Başkanlığının Ek Bütçe ile ilgili 02.12.2025 tarihli ve 152 sayılı Meclis Kararı Belediyemize iletilmiş olup, Büyükşehir Belediye Meclisinden onaylanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Zabıta Dairesi Başkanlığının 12.11.2025 tarihli ve E-34611877-170.99-573619 sayılı yazı ile, 26/09/2025 tarih ve 12/44,97/46 sayılı İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği Teftiş raporunun Ek'te yer alan 443 numaralı bulgusu doğrultusunda işlem yapılabilmesi için? 13.11.2024 tarih ve 1285 karar numarası ile kabul edilen Ücrete Tabi İşler Tarifesinde yer alan Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü ücret tarifeleri bölümünün iptal edilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Aydoğdu Mahallesi, 2449 ada 7 nolu parselde 'Depo' yapılmak istendiği belirtilerek, konunun 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planının 2.74. Plan Hükmü kapsamında görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Kapaklı İlçesi, Karaağaç (Fatih) Mahallesi, 768 ada 2 nolu parselde 'Depo' yapılmak istendiği belirtilerek, konunun 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı 2.74 Plan Hükmü kapsamında görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy ilçesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Öztrak Caddesi'nin halihazır duruma göre uyumlu hale getirilmesi amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine yönelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne uygun görüş verilmesine ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 06.11.2025 tarih ve 2025/173 sayılı kararı gönderilmiş olup söz konusu plan değişikliğinin karara bağlanması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy ilçesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Makasçı Sokak, Topçular Sokak, Sever Sokak, Biryol Sokak, Güven Sokak, Rüya Sokak, Özcan Sokak, Cambazlar Sokak, İşcan Sokak, Tokuçlar Sokak, İnan Sokak, Gökçe Sokak, Cefa Sokak, Kahraman Sokak, Sakaoğlu Sokak üzerinde cep otopark yerlerinin oluşturulması ve Öztrak Caddesinin hali hazır duruma göre uyumlu hale getirilmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına yönelik Çerkezköy Belediye Meclisince alınan 06.11.2025 tarih ve 2025/173 sayılı karar gönderilmiş olup bahse konu plan değişikliğinin karara bağlanması amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Türkgücü Mahallesi, Spor Alanı ve Park Alanına İlişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.10.2025 tarih ve 1247 sayılı kararıyla onaylanmış olup, Askı süresi içerisinde Çorlu Milli Emlak Müdürlüğü'nün 07.11.2025 tarihli ve E-14016942 sayılı yazısı ile 2495 ada 1 parsel numaralı taşınmazın 35 metrelik imar yoluna cepheli olduğu, imar planı değişikliğine müteakip yapılacak olan 18'inci madde uygulaması sonucu plan değişikliği ile bulunduğu alanın DOP (düzenleme ortaklık payı) alanı olarak Belediye Hizmet Alanı fonksiyonuna ayrılmasından dolayı, düzenleme öncesi parselin bulunduğu yerden tahsisinin yapılamayacağı gerekçesi ile söz konusu plan değişikliklerine itiraz edilmiştir. Konunun, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7(b), 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18(c), 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8(b) maddeleri ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33(5) maddesi gereğince Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Saray İlçesi, Sefaalan Mahallesi, 135 ada 13 parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilişkin Saray Belediye Başkanlığı'nın 06.05.2025 tarih ve 80 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Kapaklı ilçesi, Karaağaç ( Mimar Sinan) Mahallesi, 589 ada 1 parselde Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 25.02.2025 tarih ve 10735 kararı ile ''İkiztepeler 1 ve 2 Tümülüsleri''nin bulunduğu belirtilen kısmına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Gündoğdu (Atatürk) Mahallesi, 2649 ada 1 parsel, 2662 ada 1 parsel ve 2701 ada 1 parsele ilişkin kurumumuzca hazırlanan1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Türkgücü Mahallesi 166 Ada 1 Numaralı Parselin kuzeyine ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, Çorlu Belediye Meclisi'nin 03.09.2025 tarih ve 2025/181 sayılı kararı ile uygun görülmüş olup Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Türkgücü Mahallesi 166 Ada 1 Numaralı Parselin kuzeyine ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, Çorlu Belediye Meclisi'nin 03.09.2025 tarih ve 2025/181 sayılı kararı onaylanmış olup Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Marmaraereğlisi ilçesi, Yeniçiftlik Mahallesi, 9640 nolu parsel ile 851 ada 1 parselin kuzeyinde kalan tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Marmaraereğlisi ilçesi, Sultanköy Mahallesi, 406 ada 8 ve 9 parseller ile 59 ada 35 parsele ilişkin hazırlanan ve Marmaraereğlisi Belediye Meclisinin 01.07.2025 tarihli ve 399 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Marmaraereğlisi ilçesi, Sultanköy Mahallesi, 1. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı notları, Marmaraereğlisi ilçesi Sit Alanları harici 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı notları, Yeniçiftlik ve Çeşmeli Mahalleleri 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı notlarına ilişkin sunulan ve Marmaraereğlisi Belediye Meclisinin 01.10.2025 tarihli ve 481 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu Değişikliklerinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Karaevli Mahallesi, 371 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planının, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda görüşülebilmesi için kurumumuzca uygunluk kararının alınması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Marmaraereğlisi ilçesi, Sultanköy Mahallesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğiyle, meri imar planında Sultanköy Mahallesi, 112 ada 82 parselde bulunan Enerji Depolama Tesisinden (Akaryakıt Depolama) kıyı yapısına (şamandıra) kadar mevcutta yer alan 6 inç ve 12 inç boru hattının üstüne 1841,21 metrelik 10 inç, 1827,41 metrelik 14 inç olmak üzere 2 adet boru hattı ilavesi yapılmak istenmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Bıyıkali Mahallesi, 120 ada 30 parsel sayılı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Nusratlı Mahallesi, 627 parsel sayılı taşınmaza ilişkin mülkiyet sahibince sunulan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 08.10.2025 tarihli ve 1257 sayılı Kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına, askı süresi içerisinde ilgide kayıtlı vatandaş dilekçesiyle itiraz edilerek, taşınmazın cephe aldığı yolun taşıt yoğunluğu sebebiyle zamanla bozulacağı ve trafik güvenliğini tehlikeye düşüreceği gerekçeleriyle söz konusu imar planının iptal edilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Kumbağ Mahallesi, 1000 parsel sayılı taşınmaza ilişkin sunulan, daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2025 tarihli ve 672 sayılı kararıyla kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında hazırlanan ve Süleymanpaşa Belediye Meclisinin 04.11.2025 tarihli ve 320 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Yavuz (Altınova) Mahallesi, 2519 ada 4 parsel sayılı taşınmaza ilişkin sunulan, daha önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2025 tarihli ve 667 sayılı kararıyla kabul edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında hazırlanan ve Süleymanpaşa Belediye Meclisinin 04.11.2025 tarihli ve 321 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Merkez Kentsel Sit ve Etkileme Geçiş Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Notlarına ilişkin hazırlanan ve 04.11.2025 tarihli ve 322 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı notu değişikliğinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda görüşülebilmesi için kurumumuzca uygunluk kararının alınması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Merkez Revizyon ve İlave 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı, Karacakılavuz, Banarlı, Barbaros ve Kumbağ Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı Notlarına ilişkin sunulan ve 04.11.2025 tarihli ve 340 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notu değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Kapaklı İlçe Belediyesi 04.12.2025 tarih ve 127 sayılı Meclis Kararı ile Kurumsal, Fonksiyonel, Ekonomik ve Yatırım kodları belirtilen bütçe tertipleri arasında aktarım yapılması konusunda karar almış olup, Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesinde ''Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde? aktarmalarla ilgili meclis kararları bütçe ile ilgili meclis kararları gibi kesinleşir ve yürürlüğe girer.'' denildiğinden 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25'inci maddesi gereğince konunun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gündemine alınması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Şarköy İlçe Belediyesi 02.12.2025 tarih ve 110 ve 118 sayılı Meclis Kararı ile Kurumsal, Fonksiyonel, Ekonomik ve Yatırım kodları belirtilen bütçe tertipleri arasında aktarım yapılması konusunda karar almış olup, Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesinde ''Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde aktarmalarla ilgili meclis kararları bütçe ile ilgili meclis kararları gibi kesinleşir ve yürürlüğe girer.'' denildiğinden 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25'inci maddesi gereğince konunun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gündemine alınması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Süleymanpaşa İlçe Belediyesi 04.12.2025 tarih ve 366, 367 ve 368 sayılı Meclis Kararı ile Kurumsal, Fonksiyonel, Ekonomik ve Yatırım kodları belirtilen bütçe tertipleri arasında aktarım yapılması konusunda karar almış olup, Mahalli İdareler Bütçe Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesinde ''Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyelerinde? aktarmalarla ilgili meclis kararları bütçe ile ilgili meclis kararları gibi kesinleşir ve yürürlüğe girer.'' denildiğinden 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 25'inci maddesi gereğince konunun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gündemine alınması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden ekli cetvellerde belirtilen ödenekler arasında aktarım yapılması gerekmekte olup, konunun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Gündoğdu (Atatürk) Mahallesi, 3739 ada 1 parseli kapsayan alana ilişkin kurumumuzca hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onayına dair alınan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.03.2025 tarihli ve 385 sayılı Meclis Kararının iptali talepli Tekirdağ 1. İdare Mahkemesinin 2025/500 Esas numaralı dosyasıyla açılan davada adı geçen mahkemenin 13.11.2025 tarihli kararıyla 3739 ada 1 parseldeki ''Ayrık Nizam 4 Kat Konut Alanı'' fonksiyonunun onayladığı kısmının iptaline karar verildiği 1. Hukuk Müşavirliğinin 02.12.2025 tarih ve E.580543 sayılı yazısıyla tarafımıza bildirilmiş ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28. maddesine uygun olarak gerekli işlemin tesis edilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Kapaklı ilçesi, Karaağaç Mevkii, yaklaşık 425 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 1/25000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisince görüşülerek onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Kapaklı ilçesi, Karaağaç Mevkii, yaklaşık 425 hektarlık alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonunun 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Önerler Mahallesi, İmar Planlarında Kalan Muhtelif Parsellere ait 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği'nin, Çorlu Belediye Meclisi'nin 03.12.2025 tarih ve 2025/238 sayılı kararı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uygun görüş verilmesine,1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin kabul edilmesine şeklinde karar verildiği bildirilerek konunun 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/b ve 14 'üncü maddesinin son bendi uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi Merkez, Barbaros, Kumbağ, Karacakılavuz ve Banarlı Mahallelerine ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Notlarına ilişkin hazırlanan ve 02.12.2025 tarihli ve 350 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı notu değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Süleymanpaşa ilçesi, Merkez Kentsel Sit ve Etkileme Geçiş Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Notlarına ilişkin hazırlanan ve 02.12.2025 tarihli ve 349 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı notu değişikliğinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda görüşülebilmesi için kurumumuzca uygunluk kararı alınması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, orlu İlçesi, Önerler Mahallesi, İmar Planlarında Kalan Muhtelif Parsellere ait 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, Çorlu Belediye Meclisi'nin 03.12.2025 tarih ve 2025/238 sayılı kararı ile 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na uygun görüş verilmesine, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin kabul edilmesine şeklinde karar verildiği bildirilerek konunun 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7/b ve 14 'üncü maddesinin son bendi uyarınca onaylanması İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Malkara İlçesi, Gazibey Mahallesi, 212 ada 2 ve 3 parsellere ilişkin hazırlanan Malkara Belediye Başkanlığının 03.12.2024 tarih ve 106 sayılı kararıyla oybirliği ile kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy ilçesi, Fevzipaşa Mahallesi, Hayri Batur Caddesi ve Güveniş Caddesi Kesişimine ilişkin hazırlanıp sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 12.11.2025 tarih ve 1350 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanmış olup, söz konusu plan değişikliğine yönelik Çerkezköy Belediye Başkanlığı 08.12.2025 tarihli ve E-97709030-115.01.06-135866 sayılı kayıtlı yazısıyla askı itirazında bulunmuştur. onunun, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7(c) ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18(c) ve 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 8(b) Maddeleri ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin 33. maddesinin 5. fıkrası gereğince Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Hayrabolu ilçesi, İlyas Mahallesi, Malkara Caddesi ile Bayram Uçar Caddesi Arasındaki Tali İmar Yoluna İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin, Hayrabolu Belediye Meclisinin 04.11.2025 tarih ve 45 sayılı kararıyla kabul edildiği bildirilmiş olup adı geçen değişikliğin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 15'nci maddesinin (h) fıkrası, 18'nci maddesinin (e) fıkrası ve 75'inci maddesinin (d) fıkrası gereğince, ilimiz Malkara ilçesi Camiatik Mahallesi, 669, 687 ve 618 adaları arasında kalan Ek'li krokide gösterilen ''Park'' lejantlı imar adasının (Dr. Sadık Ahmet Kent Parkı ) ''spor sahası ve park'' olarak kullanılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına 25 (yirmibeş) yıl süre ile bedelsiz olarak tahsis alınması, Malkara Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması ve protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
2026 Yılında meskenlerden alınması planlanan katı atık toplama ve taşıma ücretlerine ilişkin tarife talebinin yasal süresinde görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ iline bağlı Çorlu ve Marmaraereğlisi ilçelerinin içmesuyu ihtiyacının Çorlu Seymen Göletinden temini ile ilgili olarak DSİ ile protokol imzalanması ve Tekirdağ 1-2 Barajları ile Tekirdağ İnecik 1-2 ve Dedecik Barajları içmesuyu isale hatları işlerine ait ödemelerin DSİ tarafından yapılacak ödemeye ilişkin resmi bildirimin yapılmasından itibaren 15 gün içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yatırılmasına ilişkin EK-1 protokolü imzalamak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan YÜCEER'e yetki verilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 10'uncu maddesi uyarınca hazırlanan (I), (II) ve (IV) sayılı cetveller ile teşkilat şemasının kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 3 üyesi tarafından verilen 10.12.2025 tarih ve 1 sayılı yazılı önerge ile; Ergene ilçe sınırları içerisindeki Büyükşehir Belediyesine ait olan tüm cadde, bulvar ve sokakların sınırlarının net bir şekilde belirlenmesi, bu alanda hizmet sorumluluğunun bütüncül olarak yani; cadde, bulvar ve sokakların parça parça ayrılmadan tümünün bir Belediyeye ait olacak şekilde düzenlenmesi talebinin yasal süresinde görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 4 üyesi tarafından verilen 10.12.2025 tarih ve 2 sayılı yazılı önerge ile; İlimiz Muratlı ilçesi Kırkkepenekli mahallesinden Gürcistan'da düşen uçakta şehit düşen Hv. Asb. İlker AYKUT'un doğup büyüdüğü Kırkkepenekli mahallesinde adının caddeye verilmesi talebinin yasal süresinde görüşülmek üzere İçişleri Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Malkara ilçesi Bayramtepe, Davuteli, Esendik ve Kalaycı Mahallelerinin kırsal yerleşik alanı belirlenmesine dair Malkara Belediye Başkanlığının 07.05.2025 tarih ve 48 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin Tarım İl Müdürlüğü görüşünün alınarak tekrar sunulmak üzere ilgili ilçe belediyesine iadesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Ergene ilçesi, Misinli Mahallesi sınırları içerisinde, yerleşim alanı olarak ayrılan yaklaşık 334,79 ha olan bölgede, alt ve üst ölçekli planlar arasındaki uyumsuzlukları gidermek amacıyla, Ergene Belediye Meclisinin, 01.12.2021 tarih ve 142 sayılı kararına istinaden hazırlanan 1/25.000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı değişikliğinin onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, 1479 Ada, 7-8-9 Parseller ile çevresinde yer alan tescil harici alana ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi ile ilgili komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Hayrabolu ilçesi, Hisar Mahallesi, 1044 ada, 8-9-10 ve 11 parsel numaralı taşınmazlar ile 12 parsel numaralı taşınmazın bir kısmına ilişkin sunulan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin ''Yeşil Alan'' donatısı eksilmesi ve yol bütünlüğünün bozulması gerekçesiyle reddine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Hıdırağa Mahallesi, 386 ada 13 parsel, 389 ada 7 parsel ve 389 ada 6 parsel yönünden Tekirdağ 2. İdare Mahkemesinin 2025/132 E. nolu dosyası ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aleyhine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.05.2022 tarih 645 ve 648 sayılı kararları ile dayanak Tekirdağ İli, Hıdırağa ve Kemalettin Mahalleleri, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonlarının iptali talebiyle dava açıldığı, Tekirdağ 2. İdare Mahkemesinin 10.09.2025 tarihli 2025/738 K. sayılı kararı ile dava konusu işlemlerin iptaline karar verildiği, İdari Yargılama Usul Kanunu 28 inci maddeye göre işlem tesis edilmesi talebi Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ 2. İdare Mahkemesinin 10.09.2025 tarihli 2025/738 K. sayılı kararına uyularak 386 ada 13 parsel, 389 ada 7 parsel ve 389 ada 6 parsellere imar planında sedece ''Askeri Alan'' lejantı konulmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde, 09.10.2025 tarihli ve E-560772 sayılı yazıyla Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 03.10.2025 tarihli ve 272895 kurum sayılı yazısıyla TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, Tekirdağ Şubesi tarafından yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
İlimiz, Ergene İlçesi, Yeşiltepe Mahallesi, 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonuna ilişkin alınan Ergene Belediye Meclisinin 01.10.2025 tarihli ve 89 sayılı kararının onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Şarköy ilçesi, Merkez, Kovalık, Mürefte ve Hoşköy 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Notlarına ilişkin Şarköy Belediyesince hazırlanan ve Şarköy Belediye Meclisinin 01.10.2025 tarihli ve 95 sayılı kararıyla kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Notu İlavesinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Muratlı İlçesi, Fatih Mahallesi Atatürk Caddesi ile Hasan Çelikkol Caddesi kesiminde kalan alana ilişkin demiryolu ve yol kavşağı projesinin imar planına işlenmesi amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Hıdırağa, Kemalettin, Nusratiye ve Silahtarağa Mahallesinde yaklaşık 450 hektarlık alana ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile Milli Savunma Bakanlığı Lojistik Genel Müdürlüğü Çorlu İnşaat Emlak Bölge Başkanlığının 14.10.2022 tarihli ve E1688044 sayılı itirazının reddine dair kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldığı, Tekirdağ 2. İdare Mahkemesinin 09.10.2025 tarihli ve 2025/919 K. sayılı ilamı ile dava konusu işlemlerin iptaline karar verildiği, İdari Yargılama Usul Kanunu 28 inci maddeye göre işlem tesis edilmesi talebi Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ 2. İdare Mahkemesinin 10.09.2025 tarihli 2025/738 K. sayılı kararına uyularak 386 ada 13 parsel, 389 ada 7 parsel ve 389 ada 6 parsellere imar planında sadece ''Askeri Alan'' lejantı konulmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 13.10.2025 tarihli ve 274381 kurum sayılı dilekçesi ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 13.10.2025 tarihli ve 274367 kurum sayılı dilekçesi ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde Muratlı Belediye Başkanlığı tarafından 01.10.2025 tarihli ve E-15683 sayılı yazısı ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 13.10.2025 tarihli ve 274384 kurum sayılı dilekçesi ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 13.10.2025 tarih ve 274377 kurum sayılı dilekçe ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 17.10.2025 tarihli ve 275415 kurum sayılı dilekçesi ile yapılan itirazın kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 13.10.2025 tarihli ve 274371 kurum sayılı dilekçesi ile yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde Çorlu Belediye Başkanlığı, Plan ve Proje Müdürlüğü'nün, 23.10.2025 tarihli ve E-1438168 sayılı yazısıyla TMMOB Mimarlar Odası, Çorlu Temsilciği tarafından bahse konu karara itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde16.10.2025 tarihli ve 275096 kurum sayılı yazıyla TMMOB Mimarlar Odası, Tekirdağ Temsilciği tarafından yapılan söz konusu itirazla ilgi olarak, ilimizin deprem tehlikesiyle karşı karşıya bulunması, bazı binaların acil bir şekilde dönüşümüne gereksinim duyulması, deprem afetinde oluşabilecek can ve mal kayıplarının ivedilikle önüne geçilmesi hususunun zorunluluk arz etmesi ve itiraza konu plan notlarının riskli yapı tespiti yapılmış binaların dönüşümünü teşvik edecek olması nedenleriyle, oluşabilecek can kayıplarının mümkün olduğunca önlenmesine yönelik olduğu değerlendirilen söz konusu plan notuna yapılan bahse konu itirazın reddine oybirliği ile karar verildi. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanı içindeki tüm ilçe merkezi ve eski beldelerin uygulama imar planlarına ve bunların ilave uygulama imar planlarına eklenmesi suretiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.09.2025 tarihli ve 1113 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan Bina ve Kentsel Dönüşüm Amaçlı Plan Notuna askı ilan süresi içinde 20.10.2025 tarihli ve E1437360 sayılı yazıyla Çorlu Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itirazın kısmen kabulüne, itiraza konu bina ve kentsel dönüşüm plan notunun komisyonumuzca yeniden düzenlendiği şekliyle kabulüne, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2023 tarihli ve 1753 sayılı kararıyla değiştirilerek onaylanan aynı konuya ilişkin plan notlarının iptal edilerek bu notların yerine adı geçen uygulama imar planı notunun ilgili uygulama imar planlarının notlarına eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve komisyon raporunun reddine, komisyon çalışmalarının devamına Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Mustafa ÇETİN, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI ve Uğur EKER'in (13) komisyon raporunun kabulü oyuna karşılık (38) çalışmaların devamı oyu ile oyçokluğuyla karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi, Nusratiye Mahallesi 2000 Ada 1 Numaralı Parsele ilişkin Çorlu Belediye Meclisinin 04.06.2025 tarih ve 2025/117 sayılı kararı ile kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu gereğince onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Özel Endüstri Bölgesi tarafından Çerkezköy Belediye Başkanlığı'na verilen 28.08.2025 tarih 2025/294 sayılı yazıda yeni isim verilmesi gereken cadde ve sokaklara ilişkin ekli liste ve krokinin Komisyonumuza sunulduğu şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İçişleri Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Kardeş Belediyecilik Projesi ile belediyelerimiz ve ilçe belediyeleri arasında işbirliğini sağlayarak ve koordinasyonu güçlendirmek karşılıklı deneyim paylaşımı ile ortak projeler ve stratejik iş birliği alanlarını değerlendirmek amacıyla; Uzunköprü Belediye Başkanlığı tarafından kardeş belediye olunması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İçişleri Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın Muratlı İlçemizde yapmayı planladığı ''Çocuk Akademisi (kreş)'' inşaat çalışmalarının devam etmesi ve Tekirdağ Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün 17.11.2025 tarih ve E.18671610 sayılı yazısında bahsedilen ''06.11.2018 tarih ve 144 sayılı Şehitlerimizin İsimlerinin Yaşatılması ve Yakınlarına Yapılacak Yardımlara İlişkin Usul ve Esaslar''a göre eksiklikler olduğundan merhume Polis Memuresi Sevda KUŞ'un isminin verilmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İçişleri Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 26'ncı maddesi gereğince, Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesinde bulunan Kavakdere Yanı Kent Park alanı içerisinde yer alan Ceylan Sokak Dış Kapı No:60 ve Yusuf Sokak Dış Kapı No: 8/2 adresinde yer alan 14,94 m2 kapalı alandan ibaret 2 adet taşınmazın işletim hakkının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gıda ve Tarım San. Tic. A.Ş.ne 10 yıl süre ve aylık 4.000,00TL bedel ile verilmesine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gıda ve Tarım San. Tic. A.Ş. ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Avrupa Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi A.Ş.nin 2026 yılı için (01 Ocak 2026-31 Aralık 2026) 650.000,00TLx12 ay= Yıllık 7.800.000,00 TL şartlı bağışı karşılığında İtfaiye Hizmet Biriminin süresinin 1 yıl uzatılması ve bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanına protokol imzalama yetkisi verilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
İlimiz, Muratlı ilçesi, Yukarısevindikli mahallesi mezarlığına komşu olan 968 sayılı mera parselinin tahsis amacının değiştirilerek ''tarla'' vasfı ile Maliye Hazinesi adına tescil edilmesinin akabinde mezarlık olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına geri dönüşümsüz kamu yatırımı olarak tahsisi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden ekli cetvellerde belirtilen ödenekler arasında aktarma yapılması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesine istinaden Saray Belediye Başkanlığının Ek Bütçe ile ilgili almış olduğu 02.12.2025 tarihli ve 152 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden Saray İlçe Belediyesinin ödenek aktarma ile ilgili almış olduğu 02.12.2025 tarih ve 151 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden Kapaklı İlçe Belediyesinin ödenek aktarma ile ilgili almış olduğu 04.12.2025 tarih ve 127 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden Şarköy İlçe Belediyesinin ödenek aktarma ile ilgili almış olduğu 02.12.2025 tarih ve 110 ile 118 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36'ncı maddesine istinaden Süleymanpaşa İlçe Belediyesinin ödenek aktarma ile ilgili almış olduğu 04.12.2025 tarih ve 366, 367 ile 368 sayılı Meclis Kararının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2024 tarih ve 1285 sayılı kararı ile kabul edilen Ücrete Tabi İşler Tarifesinde yer alan Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü ücret tarifeleri bölümünün iptal edilmesi talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 26'ncı maddesi gereğince Tekirdağ ili Hayrabolu ilçesi Cumhuriyet Meydanı içerisindeki Uzunköprü Caddesi No:17/1-2-3 adresinde bulunan, 15,75m2 kapalı 130,00m2 açık alandan ibaret taşınmazın büfe ve çay bahçesi olarak kullanılmak üzere işletim hakkının 10 yıl süre ve aylık 1.500,00TL bedel ile verilmesine, Tektur Tekirdağ Turizm AŞ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 26'ncı maddesi gereğince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında kalan Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesi, Kumbağ Mahallesi, Koza sokak No:2 adresinde bulunan 1 adet tiny housen Tektur Tekirdağ Turizm AŞ tarafından ''çay, kahve, aperitif yiyecekler satış yeri (büfe)'' olarak kullanılmak üzere işletim hakkının 10 yıl süre ve aylık 1.000,00TL bedel ile verilmesine, Tektur Tekirdağ Turizm AŞ ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
2026 Yılında meskenlerden alınması planlanan Evsel Katı Atık Toplama ve Taşıma Ücret Tarifesinin komisyonumuzca düzenlendiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun Ek 3 Madde gereğince Çorlu Belediye Meclisinin 02.06.2021 tarih ve 2021/126 sayılı kararı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.10.2021 tarih ve 1666 sayılı kararı ile belirlenen İlimiz Çorlu İlçesi Türkgücü ve Önerler Mahallelerinin Çorlu Belediye Başkanlığının 17.11.2025 tarih ve E.1444696 sayılı yazısı ekinde yeni koordinatlarla sunulan kırsal mahalle sınırlarının güncellenmesi talebinin kabulüne Metin KANAT, Turgut ŞENTÜRK ve Metehan KUMYOL'un (3) ret oyuna karşılık (4) kabul oyu ile oyçokluğuyla karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve Hüseyin UZUNLAR, Sezayi ÇETİN, Ümit KÖK, Metehan KUMYOL, Av.Cihan KARACA, Turgut ŞENTÜRK, Mustafa ÇALIM, Mehmet ERKUL, Metin KANAT, Emre İLDİZ, Mahmut DAĞLI, Uğur EKER, Hakan DEĞİRMENCİ ve Selahattin KARACAOĞULLARI'nın (14) ret oyuna karşılık (25) kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edildi.