5393 sayılı Belediye Kanununun 85.maddesi ile değişik ve 237 Sayılı Taşıt Kanunu hükümlerince, Gaziantepli Kardeşler Ali UÇAR ve Kardeşleri Otomotiv San. Tic. A.Ş. tarafından NMOMXXTACMFM09383 Şase, FM09383 Motor Numaralı ve NMOMXXTACMFM09365 Şase, FM09365 Motor Numaralı 2015 model 2 adet Ford Tourneo Courier Minivan aracın Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere şartsız ve ivazsız olarak hibesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Süleymanpaşa İlçesi, Karadeniz Mahallesinde bulunan "Bayburt Sokak" isminin değiştirilerek "Özen Sokak" isminin verilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, İstasyon Mahallesi, 1435 ada 2 nolu parsele ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/41 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, 734 ada 5 nolu parsele ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/40 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi ve Ergene İlçesi Sağlık Mahallesi arasında bulunan Çırak Bayırı Mevkiindeki yolun ulaşımını rahatlatmak, can ve mal güvenliğini sağlamak adına imar planına uygun olarak genişletilmesi gerektiğinden, yola cepheli 5. Kolordu Komutanlığına tahsisli 50.000 metrekarelik kısmının yol güzergahında kalacağından bu alan içerisinde bulunan LYM Binası, Kolaylık Tesisleri Binası ve Karargah Binasının yıkılacak olması ve başka bir yere aktarılması ve yeniden inşa edilmesi gerekmekte olduğundan, konu ile ilgili kurumlarla protokol yapılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK'a yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İdare Mahkemesi'nin 23/12/2015 tarihli 2015/1574 sayılı kararıyla, Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Önerler Mahallesi, 2096, 2099 ve 2103 parsel numaralı taşınmazları kapsayan alanda, Çorlu Belediyesinin 05/12/2013 tarih ve 2013/246 sayılı kararıyla onaylanan 1/5000 Ölçekli Revizyon İlave Nazım İmar Planının 2099 ve 2103 parsel sayılı taşınmazları kapsayan alandaki İlköğretim Tesis Alanı fonksiyonuna ilişkin kısmının iptal edildiği tarafımıza bildirilmiş olup, konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Yağcı Mahallesi, 2135 ve 2136 numaralı parsele ilişkin daha önce 11.11.2015 tarih ve 1171 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Kararıyla onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda hazırlanan ve 03.02.2016 tarih ve 73 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Hayrabolu İlçesi, İlyas, Hisar, Kahya ve Aydınevler Mahallelerinde muhtelif sokakların isimlerinin bulunmaması nedeniyle isimlendirme çalışması yapıldığı, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesi uyarınca 03.12.2015 tarih ve 66 sayılı Hayrabolu Belediye Meclisi Kararınının İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çerkezköy Belediyesinin 04/02/2016 tarih ve 39 sayılı Meclis Kararına istinaden İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, Çerkezköy Belediyesi mülkiyetinde olan 1677 ada 1 nolu parselde kayıtlı taşınmazın ''Sosyo Kültürel Tesis'' yapılması amacı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75 inci maddesinin (d) fıkrası gereğince bedelsiz olarak 15 yıl süre ile tahsis edilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Şarköy Belediyesinin 03/02/2016 tarihli ve 17 sayılı Meclis Kararına istinaden İlimiz Şarköy İlçesi, İstiklal Mahallesi, Şarköy Belediyesi mülkiyetindeki 189 ada 34 nolu parselde kayıtlı taşınmaza Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığının hizmetlerinde kullanılmak üzere şantiye binası kurulması planlandığından, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun, 75 inci maddesinin (d) fıkrası ile 18 inci maddesinin (e) fıkrası gereğince iş bu parselin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına 10 yıl süre ile tahsis edilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
Hayrabolu Belediyesinin 04/02/2016 tarih ve 12 sayılı Meclis Kararına istinaden İlimiz, Hayrabolu İlçesi, İlyas Mahallesi, 210 ada 8 nolu parsel ve 266 ada 89 nolu parselde kayıtlı taşınmazlar, ''Rekreasyonel, Sosyal ve Sportif Tesisleri Projesinin gerçekleştirilebilmesi için 5393 sayılı Belediye Kanununun 75 inci maddesinin (d) fıkrası gereğince Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına 10 yıl süre ile tahsis edilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
10.02.2015 tarih ve 152 sayılı BMK ile onaylanan yönetmeliğin iptalinin ve ''Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği Uygulama Esasları'' taslağının Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çerkezköy Belediyesinin Ek Bütçe ile ilgili 01/02/2016 tarih ve 27 sayılı Belediye Meclis Kararının Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Saray Belediyesinin Ek Bütçe ile ilgili 11/02/2016 tarih ve 51 sayılı Belediye Meclis Kararının Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İli Serbest Dalış Milli Sporcusu olan Sertan AYDIN tarafından 23 Nisan 2016 Tarihinde Şarköy ilçemizde yapılacak ''TEK NEFESLE SUALTINDA DENİZDE PALETLE EN UZUN MESAFE DÜNYA REKORU'' denemesi için organizasyon bedeli ( CMAS resmi gözlemcileri ile TSSF resmi gözlemcileri için uçak ve konaklama, Su altı ve su üstü video görüntüleme sistemi, anti doping, güvenlik dalgıçları ) ile malzeme bedeli talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz Muratlı İlçesi, Muradiye Mahallesi, 413 ada 17 nolu parselde yer alan Sosyal Kültürel Yaşam Alanına, Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü ile Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğünün görüşleri doğrultusunda bina yapılamayacağının anlaşıldığı, bu nedenle parselin kuzey kısmındaki Çocuk Bahçesinin Sosyal Kültürel Yaşam Alanına çevrilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi, 44 ada ve çevresine ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/36 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Yavuz Mahallesi, mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait olan, Süleymanpaşa Belediyesine tahsisli 531 ada 9 parsel nolu taşınmaza ilişkin sunulan ve 03.02.2016 tarih ve 68 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Veliköy Mahallesi, Veliköy Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarına ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/35 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Kızılpınar Mahallesi, Kızılpınar Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notlarına ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/34 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, 615 nolu adanın güney kesimine ilişkin sunulan ve 03.02.2016 tarih ve 67 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, İstasyon Mahallesi, Ambardere Mevkii 1360,1361 ve 1353 nolu adaları kapsayan alanlara ilişkin hazırlanan Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/37 sayılı kararıyla kabul edilen, hakkında 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün 05.02.2016 tarih ve E.1139 sayılı raporu bulunmakta olan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Veliköy Mahallesi, 132 ve 138 numaralı adalar arasına ilişkin Çerkezköy Belediye Meclisinin 04.02.2016 tarih ve 2016/38 sayılı kararıyla onaylanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çorlu İlçesi, Şeyhsinan Mahallesi, 525 ada 46 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu İlçesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı için hazırlanan ve Çorlu Belediye Meclisinin 03.02.2016 tarih ve 2016/16 sayılı kararıyla kabul edilen Plan Notları değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çorlu Belediye Meclisinin 03.02.2016 tarih ve 2016/15 sayılı kararıyla kabul edilen ve daha önce 13.10.2015 tarih ve 1055 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği bulunan, Çorlu İlçesi, Hıdırağa Mahallesi, 779 ada, 783 ada 8, 9, 10, 11 numaralı parseller ve 780 ada 2 ve 3 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Süleymanpaşa İlçe Belediye Başkanlığı 03/02/2016 tarih 60 sayılı Meclis Kararı ve 02/03/2016 tarih 97 sayılı Meclis Kararı ile 2016 Mali Yılı Bütçesinde bütçe içi aktarım yapılması ile ilgili kararın Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Zabıta Dairesi Başkanlığı Organizasyon yapısı içinde 1 inci derece kadrolu Zabıta Denetim Şube Müdürlüğü adı ile yeni bir birim oluşturulması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce AYKOME Çalışma Yönetmeliğinin 7 inci maddesinin 11 numaralı fıkrasına ve 14 üncü maddesine ilave edilmesi istenen değişiklik talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İçişleri Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz Süleymanpaşa ilçesi, Hürriyet mahallesi, mülkiyeti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait, tapuda 2547 ada 1 nolu parsel üzerinde bulunan otogar binasının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmesi, kira gelirlerinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsil edilmesi ve yeni otogarın faaliyete geçmesi ile birlikte yerlerin boşaltılarak Süleymanpaşa Belediyesi'ne bırakılması kaydıyla? işbu taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75 inci Maddesi (d) fıkrasına istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devir işlemlerinin yapılabilmesi için konunun , 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75 inci maddesinin (d) fıkrası gereğince Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülmesini ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Süleymanpaşa Belediyesi arasında protokol yapılması ve protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir ALBAYRAK'a yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çorlu ilçesi, Hatip mahallesi 2687 ada 1 parsel üzerinde bulunan Çorlu Belediye Başkanlığına ait taşınmazın 01/04/2014- 31/12/2015 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşıma araçlarının bakım ve toplanma yeri olarak kullanılan alan için 21 aylık yer kullanım bedeli (işgaliye) 470.000,00 TL' nin ödenmesi hususunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Çorlu Belediyesi arasında protokol yapılması ve protokol yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK' a yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Malkara İlçesi, Camiatik Mahallesi dahilindeki Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ile Toprak Mahsülleri Ofisi arasında bulunan 15 metrelik caddeye 04.02.2016 tarih ve 25 sayılı Malkara Belediye Meclis Kararı ile "Kadir ALBAYRAK" isminin verilmesi kararlaştırıldığı ve konunun Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ''Tekirdağ İli, Şarköy İlçesi Genelinde Numarataja İlişkin Verilerin Toplanması, CBS'ye Altlık Teşkil Edecek Şekilde Konum Bilgisiyle Oluşturulması, Eksik Ve Hatalı Kayıtların Düzeltilmesi, Cadde-Sokak Ve Bina Dış Kapı Tabelalarının Üretilerek Yerine Montajı İşi'' kapsamında Şarköy Belediye Başkanlığı'nın 04/03/2016 tarih ve 33 sayılı Meclis Kararı ile mükerrer olan cadde, sokak, meydan, bulvar isimleri değiştirilmiş ve yeni oluşan cadde, sokak, meydan, bulvar isimleri belirlenmiş olup, konunun İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Şarköy İlçesi, Gölcük, Güzelköy, Mursallı, Yayaköy, Yörgüç, Sofuköy Mahallelerine ait "İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu ve Yerleşime Uygunluk Çalışmalarının" 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planının "3.2.6. Aktif Fay Hattı" başlıklı plan hükmü kapsamında değerlendirilmesi ve bu alanlardaki yapılaşmalarla ilgili olarak karar alınması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz, Çerkezköy İlçesi, Veliköy Mahallesi, tapuda tescil dışı alanda bulunan Spor Alanı ve kısmen 2996, 2997, 2998, 2999, 2963, 2964 ve 2965 nolu parselleri kapsayan alana ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çorlu Belediye Meclisinin 03.02.2016 tarih ve 2016/17 sayılı kararıyla kabul edilen ve daha önce Edirne İdare Mahkemesinin 07.07.2006 tarihli ve 2006/1903 sayılı ve Tekirdağ İdare Mahkemesinin 21.10.2010 tarihli ve 2010/812 sayılı kararları doğrultusunda hazırlanan 09.09.2015 tarih ve 907 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği bulunan, Çorlu İlçesi, Yenice Mahallesi, 244 ada 1 parsel (eski 1849), 1848 parsel ve 242 numaralı adaya ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Çorlu Belediye Meclisinin 02.03.2016 tarih ve 2016/26 sayılı kararıyla kabul edilen ve daha önce 13.01.2016 tarih ve 113 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği bulunan, Çorlu İlçesi, Şeyhsinan Mahallesi, 951 ada 1 parsel ve 952 ada 1 ve 3 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Süleymanpaşa İlçesi, Sahil Dolgu Alanının Süleymanpaşa Belediyesine tahsis edilip edilemeyeceği,edilecekse prokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK'a yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, meydan ve çevresinin düzenlenmesi yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'den 185.000.000,00-(Yüzseksenbeşmilyonlira) TL kredi kullanılması ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK 'ın yetkilendirilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Yapılan seçim sonucunda Gelibolu Gökbüet Barajı Su Birliği Tüzüğünün 8. Maddesi gereğince; Büyükşehir Belediye Başkanına (Doğal Üye) ilave olarak, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri arasından asil üyeliklere Hüseyin AKKOÇ, Ömer Faruk KÜÇÜK, Cem ÖZKAN, yedek üyeliklere Nafiz Selçuk GÜVENİLİR ile Volkan SOĞANCILAR'ın Su Birliğine üye olarak seçilmelerine; Remzi GARİP, Ersin ÇOLPAN, Nevzat BAHAR, Mustafa ÇETİN, Serkan ERCİLİ, Selçuk GÜNDOĞAN, Hasan ERGÜN, Bülent CAN, Akın YILMAZ, Orkun Ekrem YILMAZ, Ömer KILINÇ, Ali Rıza ETİ, İbrahim Halil YERLİOĞLU'nun (13) ret oyuna karşılık, (35) kabul oyu ile oyçokluğuyla karar verilmiştir.
Çerkezköy İlçesi, Veliköy Mahallesi, 335 ada, 1 nolu parselde, ''Depo Binası'' yapılmak istendiği belirtilerek, konunun 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı 2.74 Plan Hükmü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Hayrabolu İlçesi, Kahya Mahallesi, Tekirdağ Caddesi, 70 ada, 119 nolu parselde, ''Silo'' yapılmak istendiği belirtilerek, konunun 1/25000 Ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı 2.74 Plan Hükmü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi, mülkiyeti hazineye ait 2086, 2087, 2081, 6286-6290, 6089, 6090, 2089, 2090, 8133, 8141, 4810, 4811 parselleri kapsayan ve Edirne Kültür Varıklarını Koruma Kurulunun 30.11.2015 tarih ve 2796 sayılı Kararıyla 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliğinin Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda görüşülebilmesi için kurumumuzun uygunluk kararının gönderilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
Tekir Ağaç Peyzaj Park Bahçe Tur. ve Org.San.Tic.Ltd.Şti. tarafından işletilmekte olan, Kreş ve Gündüz Bakımevinin? uygulanan düşük ücret tarifesi nedeniyle zarar ettiği, 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Sayıştay Denetçisi tarafından, ticari işletmenin kamu zararının kabul edilebilir olmadığının ifade edildiği, mevcut koşullarda kreşin kar elde eden bir işletme haline gelmesinin mümkün olmadığı, gerekçeleri ile? bahse konu kreş işletmesinin Tekir Ağaç Peyzaj Park Bahçe Tur. ve Org.San.Tic.Ltd.Şti.'den alınarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesine katılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz Saray İlçesi, Büyükyoncalı Mahallesi, F19B14B Pafta, 3971 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi
Tekirdağ Otopark Ulaşım Nakliye İmar Plan İnşaat ve Taahhüt San. ve Ticaret A.Ş' nin İşletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere 4 yıl vadeli aylık taksit ödemeli 10.000.000,00TL(Onmilyonlira) yurt içi bankalardan kredi kullanılmasına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanlığı kefaletinin verilmesi ve kredi kullanımı ile ilgili bilgi ve belgelerin imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK' a yetki verilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
12.10.2015 tarih 2015/8170 sayılı ve 12.10.2015 tarih 2015/8172 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla "Afete Maruz Bölge" ilan edilen Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi 4565, 4566, 4571-4573 ve 6048 parsel, Kumbağ Mahallesi 791, 3244, 959, 395, 402-406, 417, 2084, 367-369, 372-374, 376, 378, 477, 1590, 2773, 149-153 ve 155 parsel numaralı taşınmazların bulunduğu alana ilişkin sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
İlimiz Saray İlçesi, Kemalpaşa Mahallesi, 148 ada, 27 ve 33 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
İlimiz, Süleymanpaşa İlçesi, Köseilyas Mahallesi, 113 nolu adanın kuzey kesiminde bulunan tapudaki tescilsiz alana ilişkin sunulan ve 02.03.2016 tarih ve 131 sayılı Süleymanpaşa Belediye Meclis Kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Çerkezköy-Saray yolu üzerindeki 1. Cadde ile Sabancı Caddesi kesişimindeki mevcut sığınmalı kavşağın (Yünsa Kavşağı) tekrar düzenlenmesi için protokol yapılmasına ve Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK'a yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Çerkezköy-Saray yolu üzerindeki 1. Cadde ile Sabancı Caddesi kesişimindeki mevcut sığınmalı kavşağın (Yünsa Kavşağı) tekrar düzenlenmesi için kavşağın trafik sinyalizasyon ve elektrik hattı hariç Organize Bölge Müdürlüğü tarafından yapılabilmesi için Çerkezköy Organize Bölge Müdürlüğü ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılmasına ve protokol ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK'a yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
3 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarih ve 1 sayılı Yazılı Önerge ile İlimiz M.ereğlisi İlçesi, Radar Mevkiinde mülkiyet Hazineye ait taşınmazların Namık Kemal Üniversitesine Denizcilik Meslek Yüksekokulu yer talebi için hazırlanmış olan 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı değişikliği talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
3 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarih ve 2 sayılı Yazılı Önerge ile İlimiz, M.ereğlisi İlçesi, Harmanlar Mevkiinde tapunun 259 ada 1 parsel ile 259 ada 3 parsele ait 1/5000 Ölçekli Revizyon Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği önerisini kamu yararı taşıdığından Meclis gündemine alınması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
3 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarih ve 3 sayılı Yazılı Önerge ile İlimiz, M.ereğlisi İlçesi, Uzunhisar Mevkiinde tapunun 14 pafta, 6631 parsele ait 1/5000 Ölçekli Revizyon Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
13 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi tarafından verilen 09/03/2016 tarih ve 4 sayılı Yazılı Önerge ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisinin 2 üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarihli yazılı önergede; Uygulanmakta olan S Plaka Yönetmeliğinde 19 yaşın üzerindeki araçlara Çalışma İzin Belgesi ve Güzergah İzin Belgesi düzenlenmemektedir. Bölgemizdeki şoför esnafımızın mağdur olmaması için ilgili yönetmeliğin ''daha önceden S Plaka tescili yapılmış olan araçlara yaş şartı aranmaksızın, çalışma izin belgesi ve yol güzergah izin belgesi düzenlenir'' şeklinde değiştirilmesi talebinin Ulaşım Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
4 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarih ve 5 sayılı yazılı önerge ile İlimiz sınırlarında bulunan otogarlarda uygulanan ücret tarifelerinde gerekli düzenlemelerin yapılması talebinin Ulaşım Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
6 Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi tarafından verilen 08/03/2016 tarih ve 7 sayılı Yazılı Önerge ile Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan imar planında Sosyal Tesis Alanı Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi 455 ada 9 parselde (109/1200) 219,9774 m2 alanın 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin d bendi gereğince Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına Belediye Meclisinin 05/01/2016 tarih ve 2016/29 sayılı kararı ile bedelsiz devri yapılmıştır. Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi 455 ada 9 parselde (109/1200) 219,9774 m2 alanın Büyükşehir Belediyesi devri ile ilgili konunun Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisince görüşülmesi için Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce (21/01/2016 tarih ve 1282 sayılı) Büyükşehir Başkanlığına yazı yazılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı Taşınmaz Mallar Şube Müdürlüğünün 04/02/2016 tarih ve 3787 sayılı yazısında söz konusu taşınmaz 2016 Yatırım Programında bulunmadığından ve tapu kaydı incelenerek 455 ada 9 nolu parselde kamulaştırma işlemi yapılacağı anlaşıldığından, tapu devrinin yapılması uygun bulunmamıştır. Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde bulunan İmar Planında Sosyal Tesis Alanı Kapaklı İlçesi Karaağaç Mahallesi 455 ada 9 nolu parsele (109/1200) 219,9774 m2 alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına devri ile ilgili konunun 5393 sayılı Belediye Kanununun Diğer Kuruluşlarla İlişkiler Madde 75 "Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun oarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; d) Kendilerine ait taşınmazları, asli görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir ........." hükmü gereğince Büyükşehir Belediye Meclisinde görüyelerek karara bağlanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ersin ÇOLPAN tarafından verilen sözlü önergede; 09/02/2016 tarih ve 189 sayı ile karara bağlanan dosyanın oylanması esnasında, 5393 Sayılı Kanununun 27.maddesi gereğince itiraz dilekçesi sahibi olduğundan dışarı alınmasının doğru olmadığını belirterek konunun tekrar görüşülmesini talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine oybirliği ile karar verildi.
"Komisyonumuz Tekirdağ Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer ALBAYRAK ile görüşerek 29.12.2015 tarihli Mahalli Çevre Kurulu'nda alınan ''Süleymanpaşa, Çorlu, Kapaklı, Çerkezköy, Marmara Ereğlisi ve Ergene ilçelerinde merkezi sistem kullananlarda 01.10.2016 tarihine kadar, bireysel sistem kullananlarda 01.10.2017 tarihine kadar yerli kömür kullanımının yasaklanarak kademeli olarak alternatif temiz enerji kullanımına geçilmesi'' kararı ile ilgili bilbord çalışması için görsel afişlerin hazırlandığı ve kararın halka duyurulması amacıyla çalışmaların yürütüldüğü bilgisi iletildi. 11/10/2015-30/10/2015 tarihleri arasında Çorlu Deri OSB'nin bahçesine konuşlandırılmış seyyar hava ölçüm cihazının verileri alındı. Komisyonumuz Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ile toplanarak; halkın farkındalığını arttırmak amacıyla sağlık verilerini de içeren kademeli olarak alternatif temiz enerji kullanımına geçilmesi kararı ile ilgili bilboard çalışması yapılmasına karar verilmiştir. 2016 yılı Mart ayı sonunda veya Nisan ayı ortasında Trakya'da yaşanan çevre sorunları ile ilgili Trakya Üniversiteler Birliği öncülüğünde Namık Kemal Üniversitesi'nde düzenlenecek panele Büyükşehir Belediyemiz olarak katılımın sağlanmasına ve Konu hakkındaki Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Komisyonumuz Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER ile toplanarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile hazırlanan ortak bir proje kapsamında arıtılmış atık suların Marmara Denizine deşarj edilmesine yönelik işlemin öncesinde ve sonrasında Marmara Denizine etkilerinin araştırılması için denizde ve karada ayda bir kez olmak üzere araç ihtiyaçlarının karşılanması hususunda Belediye olarak yardımcı olunmasına ve Konu hakkındaki Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Çevre ve Sağlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Teşkilat Yapısı ve Esasları Yönetmeliği" ile ilgili İçişleri Bakanlığından görüş beklenildiğinden Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." İçişleri Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile birlikte Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kıyı ve Dolgu Sahası, Yol, Meydan ve Park Alanları Yetki, Görev ve Uygulama Yönetmeliğinin İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Harita Şube Müdürlüğünün 19/01/2016 tarih ve 2614 sayılı yazısında belirtilen 6. maddesinin (4) no'lu bendinin "Büyükşehir yetki ve sorumluluğuna dahil edilen yollar, meydanlar ve parklar üzerinde bulunan taşınmazlar ile ilgili olarak, Büyükşehir Belediye Meclisince Büyükşehir yetki ve sorumluluğuna alındığı tarihten önce açılmış, devam eden ve kesinleşen kamulaştırma ve kamulaştırmasız el atma davalarında İlçe Belediyeleri, bu tarihten sonra yapılacak kamulaştırma ve kamulaştırmasız el atma başvuru ve davalarında ise Büyükşehir Belediyesi sorumludur." Şeklinde değiştirilerek Yönetmelik ve eklerinin düzenlenmiş haliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu ile İçişleri Komisyonu Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve "Çerkezköy İlçesi, Narin Caddesi ile Süleymanpaşa İlçesi Soysal Sokağın Yönetmeliğin Ek-2 listesinden çıkarılarak Yönetmeliğin kabulüne" oybirliği ile karar verildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Ticari Taksi (T Plaka) ve Taksi Durakları Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ile ilgili Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi "İl İçi Yolcu Taşıma Araçları (C Plaka) Hizmet Yönetmeliği" ile ilgili Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Plan ve Bütçe Komisyonu ile birlikte Ulaşım Komisyonunda görüşülmüş olup; İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 09/02/2016 tarih ve 2740 sayılı görüşüne istinaden İlimiz genelinde bulunan ve işletmeciliği Şube Müdürlüğümüzce yapılan 7(yedi) adet Uluslararası ve Şehirlerarası Yolcu Terminalleri (Saray, Çerkezköy, Çorlu, Süleymanpaşa, Şarköy, Malkara, Hayrabolu terminalleri) ile işletmeye açılması planlanan Kapaklı ve Muratlı İlçe Terminalleri (Toplam 9 adet) işletilmesinin devri ile İlimiz sınırları içerisinde yeni yapılacak terminallerin yapım işinin Tekpark A.Ş.' ye devredilip devredilmeyeceğinin, devredilmesine karar verilmesi durumunda şirket tarafından işletilecek süre ile Belediye ye aktarılacak gelir oranlarının belirlenerek Terminallerin Tekpark A.Ş.'ye işletilmesinin devri ve yapımı konusunda Büyükşehir Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi verilmesi talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; ''Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı M Plakalı Araçlar Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin'' sunulduğu şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; ''Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Personel Servis Araçları ( S Plaka) Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin'' sunulduğu şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; ''Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Okul Servis Araçları ( J Plaka) Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin'' sunulduğu şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Ulaşım Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Aralık 2015 Meclisinde meclisimizce onaylanan 2016 bütçesinde yer alan 32.000.000 TL İlçeler ile Büyükşehir Belediyesi ortak yatırım proje bedellerinin İlçe Belediyelerine dağılımının belirlenmesi talebi ile ilgili Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyasında dereceye giren ilk 10 okula ödül verilmesine; verilecek olan ödüllerin 1.olan okula 4.000 TL (KDV Dahil) 2.olan okula 3.000 TL (KDV Dahil) 3.olan okula 2.000 TL (KDV Dahil) diğer 7 okula 1.000 TL (KDV Dahil) olarak belirlenmesine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; 2016 yılında Tekirdağ Büyükşehir Bütçesinden amatör spor kulüplerine dağıtılacak olan yardımın süre ve miktarının belirlenmesi için Nakdi Yardım Yönetmeliği hazırlanmasına ve Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği ile ilgili Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Çerkezköy İlçesi, Fevzipaşa Mahallesi, 336 ada 1 parsel numarasında kayıtlı taşınmaz ile ilgili Emre KAYA'nın söz konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğine itirazının kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Muratlı İlçesi, Büyükkarıştıran Islah Organize Sanayi Bölgesi, Muratlı ilçe sınırları içerisinde kalan 215, 372, 1725, 1726, 1740, 1765 parsellere ilişkin hazırlanan ve Muratlı Belediye Meclisinin 03.12.2015 tarih ve 94 sayılı Kararıyla kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanması talebi ile ilgili Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, 335 ada 1 parsel numaralı taşınmaz için hazırlanan 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliğinin uygun olduğuna, görüşülmek üzere Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmesine Orkun Ekrem YILMAZ'ın 1 red oyuna karşılık, 7 kabul oyu ile oyçokluğuyla karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve Ersin ÇOLPAN, Mustafa ÇETİN, Ali Rıza ETİ, Akın YILMAZ, Nevzat BAHAR, İbrahim Halil YERLİOĞLU, Selçuk GÜNDOĞAN, Orkun Ekrem YILMAZ ve Hasan ERGÜN'ün 9 ret oyuna karşılık 22 kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Saray İlçesi Ayvacık Caddesi, Güneş Caddesi, Murat Giray Caddesi Vatan Caddesinin Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğuna alınmasına ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kıyı ve Dolgu Sahası, Yol, Meydan ve Park Alanları Yetki, Görev ve Uygulama Yönetmeliği ekindeki Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki yollar listesine eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Kumbağ Mahallesi, 1000 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Ergene İlçesi, Marmaracık Mahallesi, 722 nolu parsel ile ilgili 11/11/2015 tarih ve 1221 sayılı Belediye Meclis Kararının ve bu kararla onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz, Kapaklı İlçesi, Fatih Mahallesi, 771 ada, 7 nolu parselde, ''Depo Yapılması'' talebinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz, Şarköy İlçesi, Mürefte Mahallesi, 2866, 2858 ve 2857 parsellere ilişkin hazırlanan ve 05.01.2016 tarih ve 9 sayılı Şarköy Belediye Meclis Kararıyla oybirliği ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Malkara İlçesi, Camiatik Mahallesi, Maliye Hazinesine ait 499 ada 82 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlara ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz, Saray İlçesi, Göçerler Mahallesi, F19A20A2A ve F19A20A2D pafta, 282 numaralı parsele dair hazırlanan ve 14.01.2016 tarih ve 24 sayılı Saray Belediyesi Meclis Kararı ile kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, Sultanköy Mahallesi, Çınarüstü Mevkii, 83 ada 1 ve 2 numaralı parsellere ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, Kiremitlik Mevkiinde bulunan liman tesislerine ait iskelenin fiili duruma uygun olacak şekilde doğu yönüne kaydırılmasına ilişkin hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin uygun olduğuna oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Kumbağ Mahallesi, 99-100-105-2355 ve 3370 parsel numaralı taşınmazlara ilişkin sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Barbaros Mahallesi, mülkiyeti Süleymanpaşa Belediyesine ait olan 3286 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu uyarınca onaylanması talebinin uygun olmadığından reddine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Gündoğdu Mahallesi, mülkiyeti Süleymanpaşa Belediyesine ait olan 1574 ada 2 parsel numaralı taşınmaza ilişkin sunulan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliğinin, taşınmazın plandaki kullanımının ''Sosyal Tesis Alanı'' olacak şekilde değiştirilerek onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Çerkezköy İlçesi, Ambardere Mevkii, 1360,1361 ve 1353 nolu adaları kapsayan alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının değişikliğinin onaylandığı 08/12/2015 tarih ve 1317 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararının ve bu kararla onaylanan Nazım İmar Planının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, Yeniçiftlik Mahallesi 9088 numaralı parsele ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin reddine Halil İbrahim ERKAN'ın 1 kabul oyuna karşılık, 7 red oyu (Ersin ÇOLPAN'ın yeni bilgiler ışığında) ile oyçokluğuyla karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve Doğan ÖZMAN'ın 1 ret oyuna karşılık, 30 kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, 141 ada 1 parsel numaralı taşınmaza ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliğinin onaylandığı 08/12/2015 tarih ve 1331 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararının ve bu kararla onaylanan Koruma Amaçlı Nazım İmar Planının devamına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Marmaraereğlisi İlçesi, 141 ada 1 numaralı parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliğinin Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun 30.11.2015 tarih ve 2799 sayılı kararı doğrultusunda düzenlendiği şekliyle 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ İdare Mahkemesinin 25.11.2015 tarih ve 2015/1422 ve 2015/1423 sayılı kararları ve 03/12/2015 tarih ve 2015/1470 sayılı kararı doğrultusunda Çorlu Belediyesinin 05/12/2013 tarih ve 2013/246 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Revizyon İlave Nazım İmar Planında değişiklik yapılmasına ilişkin alınan 09/09/2014 tarih 237 ve 243 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi Kararlarının iptaline, yeni plan çalışmalarının yapılması amacıyla Komisyon çalışmalarının devamına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Hayrabolu Caddesi başlangıcına kadar olan Hükümet Caddesi'nin Büyükşehir Belediyemiz yol ağına alınmasına ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kıyı ve Dolgu Sahası, Yol, Meydan ve Park Alanları Yetki, Görev ve Uygulama Yönetmeliği eki Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki yollar listesine eklenmesine oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Süleymanpaşa İlçesi, Aydoğdu Mahallesi, 2449 ada, 1 nolu parselde, ''Tahıl Depolanmasına Yönelik Yapı'' yapılması ile ilgili yer seçiminin uygun olduğuna oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Çerkezköy Belediyesinin ek bütçe ile ilgili 01/02/2016 tarih ve 27 sayılı Belediye Meclis Kararının Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. Maddesine istinaden onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Saray Belediyesinin ek bütçe ile ilgili 11/02/2016 tarih ve 51 sayılı Belediye Meclis Kararının Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. Maddesine istinaden onaylanması talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ile birlikte Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ ili Serbest Dalış Milli Sporcusu olan Sertan AYDIN 23 Nisan 2016 Tarihinde Şarköy ilçemizde ''TEK NEFESLE SUALTINDA DENİZDE PALETLE EN UZUN MESAFE DÜNYA REKORU'' denemesi yapacaktır. Bu sebeple yapılacak olan Dünya Rekoru Denemesi hem ilimizin tanıtımı hem de gençleri spora teşvik edilmesi açısından önem taşımaktadır. Söz konusu Dünya Rekoru Denemesi için organizasyon bedeli ( CMAS resmi gözlemcileri ile TSSF resmi gözlemcileri için uçak ve konaklama, Su altı ve su üstü video görüntüleme sistemi, anti doping, güvenlik dalgıçları ) ile malzeme bedelinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Bütçesinden karşılanmasının kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep Komisyonumuzda görüşülmüş olup; 2016 Mali Yılı Bütçesinde bütçe içi aktarım yapılması konusundaki Süleymanpaşa İlçe Belediye Başkanlığının 03/02/2016 tarih ve 60 sayılı Meclis Kararı ile 02/03/2016 tarih ve 97 sayılı Meclis Kararının onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, meydan, meydan altı otopark ve çevresinin düzenlenmesi yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.'nden 185.000.000,00-(Yüzseksenbeşmilyonlira) TL kredi kullanılmasına, Krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'nce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde, bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, İller Bankası A.Ş.'nce talep edildiği takdirde aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.'nce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, Belediyemiz mülkiyetindeki her türlü gayri menkulü İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.'ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanun'un 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK 'a yetki verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 07/03/2016 tarih ve 51163159-251.08-E.10112 sayılı yazısıyla halen Tekir Ağaç Peyzaj Park Bahçe Tur. Ve Org. San. Tic. Ltd.Şti. tarafından işletilmekte olan Kreş ve Gündüz Bakım Evi işletmesinin; 5393 sayılı Belediye Kanunun 71.maddesine istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığının 08/12/2015 tarih ve 1271 karar nolu Meclis Kararıyla kurulması talep edilen ve İçişleri Bakanlığının 07/01/2016 tarihli Olur'u ile kurulan ''Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi'' bünyesine eklenmesine ve 5393 Sayılı Kanunun 18/i maddesine istinaden onay alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
"Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Tekirdağ Otopark Ulaşım Nakliye İmar Plan İnşaat ve Taahhüt San. ve Ticaret A.Ş' nin İşletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere 4 yıl vadeli aylık taksit ödemeli 10.000.000,00TL(Onmilyonlira) yurt içi bankalardan kredi kullanılması, Büyükşehir Belediye Başkanlığı kefaletinin verilmesi ve kredi kullanımı ile ilgili bilgi ve belgelerin imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ALBAYRAK' a yetki verilmesine Selçuk GÜNDOĞAN ve Akın YILMAZ'ın 2 ret oyuna karşılık 5 kabul oyu ile oyçokluğuyla karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve İbrahim Halil YERLİOĞLU, Nevzat BAHAR, Akın YILMAZ, Hasan ERGÜN, Orkun Ekrem YILMAZ, Ersin ÇOLPAN, Selçuk GÜNDOĞAN ve Mustafa ÇETİN'in 8 ret oyuna karşılık, 23 kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edildi.
"Talep İçişleri Komisyonu ile birlikte Komisyonumuzda görüşülmüş olup; AYKOME Çalışma Yönetmeliğinin 7 inci maddesinin 11 numaralı fıkrası ve 14 üncü maddesindeki değişiklik talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi. "Talep Plan ve Bütçe Komisyonu ile birlikte Komisyonumuzda görüşülmüş olup; AYKOME Çalışma Yönetmeliğinin 7 inci maddesinin 11 numaralı fıkrası ve 14 üncü maddesindeki değişiklik talebinin kabulüne oybirliği ile karar verilmiştir." Şeklindeki İçişleri Komisyonu Raporu, Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve Ersin ÇOLPAN'ın 1 ret oyuna karşılık, 30 kabul oyu ile oyçokluğuyla kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ''Tekirdağ İli, Şarköy İlçesi Genelinde Numarataja İlişkin Verilerin Toplanması, CBS'ye Altlık Teşkil Edecek Şekilde Konum Bilgisiyle Oluşturulması, Eksik Ve Hatalı Kayıtların Düzeltilmesi, Cadde-Sokak Ve Bina Dış Kapı Tabelalarının Üretilerek Yerine Montajı İşi'' kapsamında Şarköy Belediye Başkanlığı'nın 04/03/2016 tarih ve 33 sayılı Meclis Kararının ve yeni oluşan cadde, sokak, meydan, bulvar isimlerinin onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Muratlı İlçesi, Muradiye Mahallesi, 413 ada, 17 nolu parselin İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep; Komisyonumuzda görüşülmüş olup; Çorlu Belediye Meclisinin 02.03.2016 tarih ve 2016/26 sayılı kararıyla kabul edilen ve daha önce 13.01.2016 tarih ve 113 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis kararıyla onaylanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği bulunan Çorlu İlçesi, Şeyhsinan Mahallesi, 951 ada 1 parsel ve 952 ada 1 ve 3 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Malkara İlçesi, Camiatik Mahallesi dahilindeki Malkara Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi ile Toprak Mahsülleri Ofisi arasında bulunan 15 metrelik caddeye "Kadir ALBAYRAK" isminin verilmesi ile ilgili Malkara Belediyesinin 04.02.2016 tarih ve 25 sayılı Belediye Meclis Kararının onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.
Talep Komisyonumuzda görüşülmüş olup; İlimiz Hayrabolu İlçesi, İlyas, Hisar, Kahya ve Aydınevler Mahallelerinde muhtelif sokakların isimlerinin bulunmaması nedeniyle isimlendirme çalışması ile ilgili Hayrabolu Belediyesinin 03.12.2015 tarih ve 66 sayılı Belediye Meclis Kararının onaylanmasına oybirliği ile karar verilmiştir. Şeklindeki İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu; Komisyondan geldiği şekliyle oylandı ve oybirliği ile kabul edildi.